Снимка: БГНЕС

Диего Марадона е "оставен да умре" от медицинските лица, които са отговаряли за здравето му в последните месеци. Това е заключението на специална комисия от 20 експерти, извършила аутопсия и пълно разследване на кончината на един от най-великите в историята на футбола.

Аржентинската легенда си отиде от света на 25 ноември 2020-а, по-малко от месец, след като навърши 60 години.

Конкретната причина за смъртта е пълно спиране на сърдечната дейност, пише в доклада от 70 страници, предаден от медицинската комисия на прокуратурата в Буенос Айрес.
Но има детайли, които днес са изнесени в местни медии. И са доста стряскащи, пише в. Монитор".

"Марадона е получил неадекватно, недостатъчно и хаотично лечение като за неговото състояние, в последните няколко седмици преди фаталния изход - пише в заключението.

Това е довело до бавна и агонизираща смърт.

В доклада пише също, че "съвсем ясни признаци" за влошено състояние и заплаха за живота на Диего са пренебрегнати в седмицата, преди да настъпи смъртта. Прокуратурата ще трябва да определи дали това е станало от некомпетентност или съвсем съзнателно и умишлено.

Според заключението, Марадона е "започнал да умира" 12 часа преди да настъпи смъртта.

Коментари Напиши коментар

19

Гост

преди 1 година

Човека сам се самоуби. Четох, че семейството щяло да си търси правата, но когато умираше го бяха изоставили.

18

Анонимен

преди 1 година

Не е оставен да умре, а е убит и то не от лекарите, които са го лекувал, а от най- голямото зло на тази Планета тези лекари, които казват кои са адекватни те мерки, за да оживее, а къде ли са били когато той е имал нужда от тяхното компетентно мнение, сигурно по кърви там където е бил и бившия мъж футболиста на дъщерята на Марадона, изродливите убиици викат дръжте убийците!!!!!!!

17

Анонимен

преди 1 година

Като човек си беше непочтено човече. Направи всичко възможно да се самоубие. Затова няма какво да обвиняват лекарите, намерил каквото търсил. Стига сте ни занимавали с него, не беше за пример.