Снимка: БГНЕС
В товарен кораб от Ливан, акостирал в пристанище Пирея, са открити 4 тона и 387 грама преработен канабис, предназначен за Словакия. По документи товарния кореб е превозвал машини за промишлено производство на сладкиши, предаде БГНЕС. 
 
Стоката е трябвало да стигне до Братислава с влак през Северна Македония, Сърбия и Унгария. Откритата дрога е на стойност около 33 млн. евро, съобщи МИА.
 
От отдела за борба с икономическата престъпност към финансовото министерство на Гърция твърдят, че са получили информация от Службата за борба с наркотрафика на САЩ (DEA) в американското посолство в Атина, че се очаква в Гърция по море да пристигне голяма пратка дрога.
 
Проведено е разследване и е направена подробна проверка на информацията. Наркотикът е бил открит в товарния кораб, пристигнал в Атина на 14 април. Пратката е била предназначена да отпътува на 20 април с влак към Словакия.
 
На кораба между машините имало тайник, до който проверяващите достигнали, след като пробили метална част и влязли в него. Във вътрешността му открили канабиса, който е бил опакован в 129 найлонови торби и 282 други пакети.
 
В операцията, освен DEA, е помогнала и Дирекцията за борба с дрогата на Саудитска Арабия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase