Снимка: Pixabay

В албанското пристанище бяха открити и иззети 140 кг кокаин, предаде МИА. Пратката е напуснала Еквадор преди 24 дни. Наркотиците, опаковани в 200 пакетчета, са били скрити в специално пригоден за целта дял в контейнер за банани.

Поръчката с банани е трябвало да бъде получена от компанията "Масаби фрут" от Тирана. Контейнерът е преминал на скенер, а след това е бил и претърсен. Собственици на компании, заподозрени във връзки с мрежата за трафик на кокаин от Латинска Америка до Албания, зълго време са били наблюдавани от Спациална прокуратура, съобщава агенция „Балкан уеб“.
 
Собственик на компанията е Ерджон Пети. Той категорично заяви пред агенцията, че няма нищо общо с наркотиците, но че има поръчка за банани от Еквадор. Той потвърди, че партньорът му във фирмата е бил задържан и допълни, че той също трябва да бъде разпитан от полицията.
 
Това е втората пратка кокаин, скрита в контейнер с банани от Еквадор за десет дни. На 1 април бяха иззети 49 килограма кокаин.
 
Арестуван е собственикът на компания от град Мамурас 72-годишният Селим Чекай, баща на Абер Чекай, който излежава 14-годишна присъда за контрабанда на 613 килограма кокаин, също от Еквадор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase