Снимка: БГНЕС
Нова гигантска статуя на Христос се строи в малък град в Южна Бразилия. Новата скулптура ще е по-висока от издигащата се над Рио де Жанейро на хълма Корковадо, предаде Франс прес.
 
Изграждането на статуята започна през 2019 г. в Енкантадо, град с 22 000 жители, разположен на 144 км от Порто Алегри в щата Рио Гранди до Сул. Ръцете и краката й бяха прикрепени тази седмица.
 
Работата по издигането на статуята се очаква да завърши до края на годината, казват от Асоциацията на приятелите на Христос, която координира проекта.
 
"Това със сигурност е ден за празнуване, за благоговение", написа в социалните мрежи Жилсон Конзати, съветник на проекта и син на инициатора, Адроалдо Конзати, бивш кмет на града, който почина през март от усложнения, свързани с коронавирус.
 
Статуята на Христос Закрилника на Енкантадо ще е висока с постамента 43 метра. Това ще я направи третата статуя по височина в света. Размахът на ръцете на статуята е 36 метра.
 
Монументът ще има вътрешен асансьор и панорамна тераса. Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, един от символите на Бразилия, е висока 38 м и е открита през октомври 1931 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase