Снимка: БГНЕС

Последните кораби, блокирани заради засядането на огромен контейнеровоз в Суецкия канал, би трябвало да преминат по водния път днес, заяви администрацията на канала, цитирана от Ройтерс.

Председателят на администрацията Осама Рабие каза, че се очаква 85 кораба да преминат днес през канала от двете страни.

Още по темата

Сред тях ще бъдат последните 61 от общо 422 кораба, които чакаха да преминат, след като контейнеровозът "Евър гивън" беше изтеглен в понеделник. По този начин ще бъде разчистено корабното задръстване, образувало се заради инцидента.

Администрацията заяви, че скоро ще бъдат докладвани резултатите от разследването й по случая, което започна в сряда.

Засядането на "Евър гивън" на 23 март спря корабоплаването през Суецкия канал за шест дни и предизвика нарушение на международните доставки. (БТА)

Коментари Напиши коментар

5

aa

преди 1 година

ауууу ще си получите *** от али бабата , какво щастие

4

3 до 4

преди 1 година

Може, обаче съм виждал огромен самолетоносач съпровождан от разни подводници и не съм се интересувал какви са и с какъв вид гориво карат. То не е и много трудно да срещнеш атомен съд, защото в пристанището на С Петербург често има ледоразбивачи и външно не се различават от кораб

3

до анон 1

преди 1 година

И какво му е интересното? Оттам минават всякакви включително атомни подводници, самолетоносачи и търговски. Опашката е проблем на чакащите, но само администрацията на канала знае какъв ще е реда. Там поне има къде да се чака. Ако си ходил в Ашдод или Хайфа, знаеш как е-отиваш на 100мили и те съпровождат с военен кораб