Снимка: БГНЕС

Руската компания "Газпром" увеличи износа си на природен газ през първите три месеца на 2021 година с 30,7% в сравнение със същия период на миналата година.

Общият обем достигна 52,7 милиарда кубически метра, съобщи компанията в петък, предаде Ройтерс. По данни на компанията търсенето на природен газ в Европа през март е било сравнимо с това през зимните месеци.

Доставките на руски газ за България са се повиши през посочения период с 52,4%, за Турция са скочили с цели 106,6%, за Германия - с 33,3%, за Полша - с 18,5%, за Сърбия - със 71,3%, в посока Финландия - с 67,3%, за Румъния - с 90,4% и за Гърция - с 23,4%, предаде БНР.

Същевременно добивите на природен газ от страна на "Газпром" са се увеличи през първото тримесечие с 10,5% спрямо същия период година по-рано, достигайки 136,2 милиарда кубически метра.

Коментари Напиши коментар

6

петролът ще пада

преди 1 месец

Съществената новина от днес е че кронпринцът на Саудитска Арабия е решил рязко да вдигне добива на петрол след разговор с Путин който не е изявил желание да намаля износа от Русия с още 500 хиляди барела дневно.

5

Анонимен

преди 1 месец

От глобалното затопляне ще да е.

4

УбавиНовиниДнес

преди 1 месец

Много убаво! Само че скоро ще внасяме газ от САЩ и от братска Саудитска Арабия!