Снимка: Pixabay
Над 180 новородени бебета костенурки са били открити в куфар на летище на Галапагоските острови, съобщи министерството на околната среда и водните ресурси на Еквадор, предаде БГНЕС.
 
"При рутинна проверка от летищната служба бяха открити 185 новородени костенурки от защитен вид в куфар на летището на остров Балтра, които е трябвало да бъдат транспортирани до континенталната част на Еквадор. Прокурорите и полицията по околната среда предприемат действия", се казва в публикация в Туитър.
 
Съобщава се още, че контрабандистите са взели животните от дивото им местообитание, а не от развъдник.
 
135 острова съставят архипелагът Галапагос. Английският учен Чарлз Дарвин, който го посещава през 1835 г. прави някои от най-важните си открития тук и ги включва в основния си труд "Произходът на видовете чрез естествен подбор".

Коментари Напиши коментар

7

Фламинго

преди 9 месеца

Германци, уж на почивка, ...Има едни рибки...в Англия са по 1000 паунда едната почват ...средна цена ..около 2 3 000 паунда. Можеш да ги гледаш на село, стига да има течащата вода. Не е зле. Не знам обаче дали ще те пуснат да станеш богат... без да ти наложат някакви такси или някакви рестрикции и те да печелят...че голям глад при министрите със 10 000 000 не се живее еййй...трудно е не е като ....

6

Анонимен

преди 9 месеца

До ?Общата култура на публикатора, в случая и познанията по правописа!

5

?

преди 9 месеца

До АнонименТова какво общо има с моя въпрос? Аз питам за малките костенурки!