Обединените арабски емирства са под международен натиск след нови разкрития за отвлечената принцеса Латифа. В серия от видеа дъщерята на емира на Дубай разказва, че е заложник на собственото си семейство от повече от три години. Тя споделя, че се страхува за живота си.

"Затворена съм вече от 40 месеца. Не знам дали ще оцелея. Полицията ме заплаши, че ще бъда затворник завинаги и никога повече няма да видя слънцето", заявява тя в едно от видеата.

През 2018 година принцеса Латифа - дъщеря на емира на Дубай - Мохамед бин Рашид ал-Мактум, прави опит да избяга в чужбина. Тя е хваната на яхта в индийския океан и върната против ролята при семейството й. Оттогава, по думите ѝ, е заложник на собствения ѝ баща.

Още по темата
За ситуацията, в която се намира, разказва скрита в баня във вилата, където я държат.

"Намирам се във вила, превърната в затвор. Всички прозорци са заковани. Има петима полицаи отвън и две полицайки вътре. Не мога да изляза", допълва тя.

Латифа споделя, че срещу нея се води пропагандна кампания, чиято цел е да бъде изкарана нестабилна. Принцесата разказва, че декември 2018 година е била изведена от къщата за обяд с нейната доведена майка - Хая, която малко след това избяга от Дубай с двете си деца.

На срещата е присъствал и бившият Върховен комисар на ООН по правата на човека - Мери Робинсън. След визитата Робинсън заявява пред Би Би си, че Латифа има сериозни проблеми.

"Видях изявлението, което е направила, че аз съм проблемна млада жена и имам сериозно медицинско състояние, за което се лекувам. Това е абсолютна лъжа", казва още принцесата.

Видеата, които Латифа записва, са изпращани до нейни приятели и роднини. Последното е отпреди няколко месеца. Разказите за ситуацията, в която се намира и фактът, че никой не може да се свърже с нея от дълго време, предизвикаха широк международен отзвук.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase