Снимка: БГНЕС

Най-малко 30 души загинаха в Северна Сирия при атентати с коли бомби и при засада близо до границата с Турция, предаде "Франс прес".  Поне осем души загинаха и десетки бяха ранени при експлозията на две коли бомби в два региона под контрола на протурски бунтовници в провинция Алепо.

На десетки километри оттам, пак близо до турската граница, 21 подкрепяни от Турция бойци загинаха при засада на кюрдски сили. Освен това беше взривена колата на полицейския началник в град Ал Баб, който загина заедно с двама полицаи и двама цивилни, а трима души загинаха при експлозия на кола бомба в град Африн, съобщи БНР.

Според директора на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман не е изключено нападенията да са дело на "Ислямска държава".

Коментари Напиши коментар

3

Ляв+

преди 2 години

Да бе Ислямска Държава? - не било изключено? Сирийският център за наблюдение (с централа базирана в Лондон) се опитва плахо да е обективен. Я по добре си кажете каквото ви е на сърцето - злодейският режим на Асад най-вероятно стои зад атентатите. Нал'тъй, л'ицемери........

2

Анонимен

преди 2 години

Според кочана Абдел Рахман не било изключено нападенията да са дело на "Идил".Напротив - изключено е. Та протурските джихадисти са клон на "Идил".Няма ли да ни съобщите какво се случи на протурските джихадисти, вкарани от Ердо в Арцах? След като на 14.11. руските миротворци ги подгониха в Арцах, протурските джихадисти побягнаха през границата към Иран, но там бяха посрещнати от КСИР. Дали ги зачистиха до НУЛА при съвместните усилия на Русия и Иран?

1

Анонимен

преди 2 години

Турция вилнее в Сирия и командва прокситата си--васалите и подчинените си от ИДИЛ.Турция трябва да бъде спряна с насилие..Гръцката Армия и Росиия ще се намесят в Сирия, а ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ СЕ СЪБУДИ И Е В ГРЪЦКИЯ ОТБОР...ПРЕДИ 6 ДЕНА ГЕРМАНСКА ФРЕГАТА СТОПИРА И КОНФИСКУВА ТУРСКИ КОРАБ СЪС ЗАПАСИ ОТ ОРЪЖИЯ И ПОМОЩИ ЗА ТАЛИБАНА САЯЗ ФАРАЖ,който ВЕЧЕ КОНТРОЛИРА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА ПЕТА ОТ ЛИБИЯ !САМО НАЙ СЕВЕРНАТА И ЗАПАДНА И ЧАСТ, ДО ТУНИСКАТА ГРАНИЦА.ДА ЖИВЕЕ ПОЛЕВИ МАРШАЛ, ГРЪЦКИЯ УЧЕНИК = ХАФТАР