Снимка: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви за открито ново газово находище в Черно море с обем от 85 млрд. куб. метра газ. Общото количество газ в находището е 405 млрд. куб. метра, съобщи РИА Новости.

По информация на турския „Сабах”, днес държавният глава е посетил сондажния кораб „Фатих”, който през август откри най-голямото находище на природен газ в страната с общ запас от 320 млрд. куб. метра.

По думите му корабът е продължил работа след откриването на първото находище и по време на проучванията е било открито още едно със залежи от 85 млрд. куб. метра газ.

"Откритите в Черно море залежи са най-големият въглеводороден източник в нашата страна досега", изтъкна той.

Според източници на изданието добивът на газ от Черно море е планиран за януари 2023 г., като до 2025 г. годишният дебит трябва да достигне 15 млрд. куб. м. Повечето експерти поставят под съмнение бързината, с която Турция може да започне да извлича „синьото гориво“, както и оценката на количествата, които са открити.

В момента Турция внася почти цялото необходимо ѝ количество природен газ, но откритието обещава да помогне за намаляването на дефицита в страната. (БГНЕС)

Коментари Напиши коментар

79

Вижте снимката

преди 6 дни

Режеп Ърдуган е пръднал в малката каюта на гемията и двамата амуджи до него са сложили маските, да не му миришан газ метана. Проблема на бай Режеп е, че аналното му отверстие е лабаво и не се стяга достатъчно, затова и пуска газ постоянно, но за сметка на това безшумно. Досега бай Ърдуган е пуснал повече от 405 млрд. куб. метра газ от своя... хъб. На турски – гьот.

78

Анонимен

преди 6 дни

Дистанционно управляваната съвременна технология за подводници ще служи в нашата петролна индустрия

Гордост! ..

77

Тоя подчовек е Хасан

преди 6 дни

До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
който пише и във "Факти". Дори не е турчин, нито ***. Българин е, но с хомосексуална зависимост и така си избива комплексите. Няма семейство, за жена да не говорим. Толкова е изтрещял, че изпитва сексуално удоволствие, когато го хранят по форумите. Според някои, се прави на турчин, защото е имал сексуални контакти с турци и това се е превърнало във фикс идея за него. Психично болен индивид със сбъркана сексуална ориентация. Пише под ник Хасан, Осман и др. Сега е ХА-ХА..