Снимка: архив, БГНЕС

Все повече британски депутати са недоволни от ограниченията за COVID-19, налагани от правителството и това може да се изрази в няколкото гласувания в парламента тази седмица.

Депутати както от управляващата Консервативна партия, така и от основната опозиционна Лейбъристка партия заявиха, че могат да оттеглят подкрепата си прилагане на разпоредбата за събиране на максимум 6 души на едно място и налагане на вечерен час за заведенията, предаде БНР.

Депутатите настояват правителството да публикува съвета на учените, въз основа на който твърди, че налага ограниченията.

Още по темата

Днес и утре в Камарата на общините ще има гласуване по тези и някои други мерки, като се очаква бунт, но политическите наблюдатели не очакват правителството да загуби.

Междувременно водещи хирурзи в страната предупредиха, че може да се очаква „цунами“ от отложени операции тази зима заради увеличаващия се брой пациенти с коронавирус.

Членове на Кралския колеж на хирурзите изразиха съмнение, че националното здравеопазване скоро ще се върне към бройката операции отпреди пандемията, както се твърдеше.

Данни показват, че повече от 2 млн. британци чакат повече от 18 седмици за рутинни операции.

Тревожно е положението и с трудовата заетост. Проучване сред работодатели показва, че броят на съкращенията за първите пет месеца на кризата е достигнал близо 500 000 души.

 

Коментари Напиши коментар

1

Христо Христов

преди 1 година

Ако "опозиционерите" бяха идкарали вируса като борката, инак щяха да мислят.