Снимка: БГНЕС

На 22-ия ден на протестите в Беларус срещу управлението на президента Александър Лукашенко и резултатите от фалшифицираните според опозицията президентски избори при протестиращите излезе помощникът на президента Николай Латишенок.

Това е първият случай, в който представител на президентската администрация влиза в пряк разговор с демонстрантите, предаде ТАСС.

Още по темата

Александър Лукашенко досега заявяваше, че няма да води никакви преговори с участниците в протестните акции.

Латишенок отиде при протестиращите, които се бяха събрали пред резиденцията на Лукашенко.

Помощникът на президента каза, че вярва, че изборите на 9 август са били честни, призова всички спорове да се решават по мирен път и отново припомни думите на президента, че се готви нова конституция.

Латишенок отхвърли възможността да се водят разговори с опозицията и каза, че според него само около 20-30 на сто от беларуското общество са против президента, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.
 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 месеца

Браво на Лукът.
Вместо да абдикира и остави държавата в корупция и нищета, пише нова конституция, която ще оправи ВСИЧКО.
Ще бъде запомнен като герой като нашия премиер.

12

Рано е!

преди 5 месеца

Лукашенковците ще избягат от властта, едва когато Примитивна Рус изчезне от картата на света, а една-две години не са дълъг период, белорусите са търпеливи...

11

Анонимен

преди 5 месеца

9, знаеш ли кой управлява в Тайланд? Знаеш ли от колко години? Знаеш ли, че трудно ще намериш тайландски гражданин, който да не ти каже, че обича своя крал повече от родния си баща и е щастлив той да продължи да управлява? Не искат да го сменят, защото им е добре. Ти щеше ли да поискаш смяна на личния си зъболекарна всеки 4 години, ако той - зъболекарят ти, беше най-добрият в България и в ЕС?