Кадър: Bulgaria ON AIR

Започна битката за 46-и президент на САЩ. Кoй oт кaндидaтитe имa пo-гoлямa финaнcoвa пoдĸрепa? Темата коментира бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

"При всички положения за момента Тръмп изостава финансово, но това е само привидно. В крайна сметка той има много по-голям ресурс - фирмите, които се занимават с доставка на оръжие по целия свят. Тези военни структури имат възможност да подпомагат кампанията му. Има много лобита, които го подкрепят - в това число и едрите индустриалци. Финансовата част от картината е ясна, но важно е и представянето на кандидатите", заяви Керемедчиев в "Денят ON AIR".

Бившият висш дипломат изрази мнение, че кандидатурата на Байдън не е достатъчно предизвикателство за настоящия американски държавен глава, защото не е символ на промяна.

"Демократите само топлят президентското място на Тръмп с тази кандидатура. 77-годишният Байдън не е носителят на новото. Той е носителят на старата демокрация на демократите. Основната битка ще бъде в следващите 4 години, когато ще излязат младите демократи, каквато е г-жа Александрия Кортес. Тя е бъдещето на демократите, които ще скъсат с демократичното начало и най-сетне ще станат социалисти", коментира експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Керемедчиев изтъкна, че предстоящите кандидат-президентски дебати ще бъдат изключително интересни.
"Трудно е да се каже кой ще има превес. Тръмп много често си изпуска нервите по време на дебати, което му носи негативи. Той може да се похвали с много неща. Не успя да се справи с пандемията, но пък може да се похвали, че не ограничи икономиката.

Тя спадна само с 4.6% за тези няколко месеца от коронакризата. Това тежко решение да не се спира развитието на икономиката, но да се вдигнат заразените, всъщност връща икономиката на дневен ред. 4% е очакваният ръст през следващата година. САЩ ще успеят да върнат това, което са изгубили и това е основният коз на Тръмп", подчерта експертът.

Според него от решаваща важност ще бъде представянето на двамата кандидати по време на дебатите.

По думите му президентът Тръмп е по-добрият избор за България, защото той е положил огромни усилия за приобщаване на източноевропейските държави към САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase