Снимка: БГНЕС
Папа Франциск призова да се спазват закона и правата в Беларус, предаде Ройтерс. 
 
"Моля за диалог, за отказ от насилие и зачитане на справедливостта и правата", подчерта Светият отец в неделното си обръщение. В столицата на Беларус Минск десетки хиляди жители протестират срещу изборните резултати от президентския вот. 
 
По-рано на митинг в подкрепа на президентът Александър Лукашенко, той отхвърли всякакви призиви за провеждане на нови избори. Лукашенко обвини опозицията за насилието по време на протестите и предупреди, че НАТО струпва свои сили по западната граница на Беларус.
Още по темата
 
НАТО отхвърли обвиненията на Лукашенко и призова Беларус да зачита основните свободи на хората, включително и правото на мирен протест. 
 
Беларуската армия планира да проведе военни учения в периода 17-20 август край ядрената централа на страната и в региона Гродно, на границата с Полша и Литва, съобщи РИА, цитирайки министерството на отбраната.

Коментари Напиши коментар

21

Папа

преди 1 година

Отиди лично в Беларус, да кажеш на Лукашенко да спазва правата.Много е лесно така да се правиш на загрижен от дистанция.

20

Анонимен

преди 1 година

Беларус???Територия на Посполита реч.Каква Беларус бе хора.Поредните измишльотини на другаря ви Сталин.Нема такова животно.

19

вал

преди 1 година

До Лукашенко Като ти харесва ЛУКавия върви да му ближеш сладоледа комунистическо мекере