Снимка: БГНЕС

Демонстрации "за" и "против" Александър Лукашенко ще се проведат в неделя по обяд в столицата на Беларус Минск.

В 12 часа на площад “Независимост“ в Минск е свикан митинг от про-правителствената обществена организация “Бяла Русия“ в знак на солидарност с президента Александър Лукашенко. Час по-късно в Минск започва шествие за свобода в знак на протест срещу държавния глава, съобщава БНР.

Още по темата
Снощи бурни протести имаше пред сградата на държавната телевизия в Минск. Няколко телевизионни журналисти подадоха оставки вчера, за да се присъединят към протестите.

За руската агенция “Новости“ председателят на Съюза на журналистите в Беларус Андрей Кривошеев обяви, че от утре техническия персонал на държавните медии започва стачни действия, които ще се проведат в съответствие със закона и няма да нарушат излъчванията на радио- и телевизионните програми.

В събота президентът Александър Лукашенко се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него, ще бъдат уволнени. След телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин вчера, Лукашенко съобщи, че е получил обещание да му се помогне за запазване на сигурността в страната.

В знак на солидарност с Беларус днес се очакват демонстрации в Киев и Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase