Снимка: Pixabay

Над сто калени в боевете джихадисти са се завърнали в Германия от Сирия и Ирак, съобщи ДПА, като се позовава на министерството на вътрешните работи в Берлин.

"За над сто души, който са се завърнали досега, властите разполагат с информация, че те активно са участвали в боевете в Сирия или Ирак или са преминали обучение", посочил говорител на министерството.

"Тези хора продължават да са във фокуса на полицията и съдебните следователи", добавил говорителят.

По данни на германското МВР над 1060 ислямски екстремисти са напуснали Германия през последните няколко години, за да участват в боевете в Сирия и Ирак в редиците на "Ислямска държава".

Предполага се, че една трета от тях са се завърнали в Германия. /БТА/


 

Коментари Напиши коментар

22

Христо Христов

преди 2 години

До 20И службите и системата им споделят ценностите... като политиците дето: "Berlin lorry attack: Police feared haters so DIDN'T post pic of wanted man."Или: "Police identified some suspects who harassed women in Cologne on New Year's Eve as asylum seekers, media reports say. City police reportedly did not want to publicize this because of its "politically awkward" nature."Няма да коментирам кметицата на кьолн и съветите и.

21

Анонимен

преди 2 години

германия ли им е новия център,викат ли меркел на заседанията,като почетен домакин

20

Анонимен

преди 2 години

Виждам, че руския хибридник с инициали ХХ (не истинските, разбира се) вече скача на амбразурата да защитава Асад, диктатор обгазяващ с химически оръжия собствените си сънародници. Давай, другарю, покажи колко сте силни в защитата на "ценностите", нали това ревеш, че защитаваш!