`
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация не отбелязва промени във вирулентността или затихването на новия коронавирус в зависимост от разпространението му по света в сравнение с щама, открит в китайската провинция Ухан. Това заяви говорителят на СЗО Тарик Язаревич, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

Още по темата

„В момента не виждаме никакви индикации, че вирусът се променя значително при своето влияние върху хората в зависимост от региона. В зависимост от страната и региона, се променят само мерките, предприети от правителствата, а също така и възможностите на здравните системи да се справят със ситуацията", каза още той, отговаряйки на въпроса дали има разлики в ефекта на вируса върху човека в зависимост от региона и дали той отслабва, докато се разпространява по целия свят.

Световната здравна организация обяви на 11 март COVID-19 за пандемия. Според последните данни в света вече са заразени над 451 000 души, а над 20 000 са починали.

Коментари Напиши коментар

15

пияница мистик

преди 1 седмица

До 1 и 2

Ами след като смятате че е мит и измислица, спокойно можете да идете до Ломбардия, да се поразходите на чист въздух, да поконтактувате с хората и да донесете снимки на катедралите.

14

пияница мистик

преди 1 седмица

Това докато не избие 4 милиарда, половината население в света, няма да миряса. Свиквайте

13

До ТРИФОНОВ

преди 1 седмица

Причина за смъртта на Тутанкхамон - тежка черепно-мозъчна травма причинена вероятно от удар с тежък *** предмет. Вероятно камък или тояга!
Симеон 2 - отива му нещо оранжево!