Снимка: Bulgaria ON AIR

Борис Джонсън  с категорична победа на изборите във Великобритания. Мнозинството на премиера ще затвърди властта му и ще му позволи да действа свободно по плана си за излизането на Великобритания от Европейския съюз. 

"Резултатите са внушителни и с неочаквана победа от времето на Маргарет Тачър досега, това се смята за невероятен успех на торите и огромна загуба за либералите", посочи за "Денят ON AIR" дипломатът и президент на Института за публична политика проф. Здравко Попов.

По думите му почти нямало състезание в рамките на вота и се забелязвал и големият успех на Шотландската национална партия.

"Въпреки огромните усилия на Тереза Мей, тя не успя да постигне каквото се очакваше от нея. Джонсън говореше само и категорично за Brexit, това е част от успеха му. Реториката му засягаше това колко велика демокрация и народ са британците", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според него изборите трябвало да ги коментираме като втори референдум, а европейзмът във Великобритания загубил.

"ЕС допускам, че също е много уморен от Brexit, и е заинтересован въпросът да се реши колкото се може по-бързо", подчерта още проф. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase