Миниатюрна дървена реликва, за която се твърди, че е от яслата, където е поставен новороденият Исус, се върна в постоянния си дом в библейския гр. Витлеем, съобщи Асошиейтед прес.

Поклонници посрещнаха тържествено реликвата, преди тя да бъде внесена във францисканската църква "Света Катерина" близо до църквата "Рождество Христово" във Витлеем, където според преданията е роден Исус.

Според християнската традиция Йосиф и Мария са отишли във Витлеем, за да се регистрират за преброяване. Те не намерили стая в страноприемница и се подслонили в пещера. Мария родила в нея и сложили бебето в ясла.

Яслата, в която християните вярват, че е поставен Исус, когато се е родил, е изпратена от Свети Софроний, патриарх на Ерусалим, на папа Теодор Първи през 640 г., около времето, когато мюсюлманите покоряват Светите земи.

Тъй като цялата дървена конструкция е в нестабилно състояние и не може да бъде превозвана, папа Франциск е решил да върне малка част от нея в Светите земи. (БТА)

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

ислямът е истинският caтaнизъм.

15

мохамед е педофил

преди 3 години

Последните коментари на богохулникът под мен са живото доказателство, че ислямът е създаден специално да се противопоставя на истината за Бог и да държи хората в умопомрачение и духовна празнота.Няма друго доказателство за това освен омразата и яростта с която тази доктрина воюва срещу всичко свято.

14

АнонимеН

преди 3 години

ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБИЖДА МАЙКАТА НА ИИСУС!ПЪРВОНАЧАЛНО НЕ СА МОЖЕЛИ ДА ИМАТ ДЕЦА НО СТАВАТ ЧУДЕСА! А МОЖЕ И ДА Е БИЛА МЪРТВО ПИЯНА И НЯКОЙ ДА СЕ Е ВЪЗПОЛЗВАЛ ОТ НЕЯ А ПОСЛЕ ДА СА Я ИЗЛЪГАЛИ, ЧЕ Е БИЛ ЕДИН ГЪЛЪБ :D