Снимка: Youtube

Френската полиция задържа афганистански гражданин след нападение с хладно оръжие край Лион, при което загина един човек, а девет бяха ранени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Причината за нападението при метростанция в лионското предградие Вилюрбан остава неясна. Нападателят е 33-годишен афганистанец, кандидатстващ за убежище във Франция, каза полицейски служител.

Задържаният мъж предоставил противоречива информация на полицията, но нападението, изглежда, не е свързано с тероризъм, заявиха представители на властите.

Жертвата е 19-годишен мъж. Не е ясно дали той е познавал нападателя, каза полицията. Според властите трима от пострадалите са в критично състояние.

Първоначално беше предприето издирване на втори нападател, но полицията по-късно установи, че задържаният мъж е главният заподозрян, казаха представители на властите.

Органите на реда продължават да издирват възможни съучастници.

Засега не е поискано националната антитерористична прокуратура да участва в разследването. Служител от местната администрация в Лион каза, че националните сили за сигурност не участват в издирването, в което са се включили десетки местни полицейски служители и хеликоптер, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase