Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин във връзка с четирима украински войници, които загинаха при обстрел в Донбас на 6 август.

Още по темата
"Казах му, че това не ни доближава до мира. Поисках от него да окаже влиянието си, за да спрат (сепаратистите) да убиват нашите граждани", каза Зеленски на пресконференция.

Той е подчертал необходимостта от възможно най-скорошна среща на лидерите на "нормандската четворка" (Русия, Украйна, Германия, Франция) и от това "да се видим очи в очи и да прекратим тази война".

"Вторият въпрос, който поставих е, че ние продължаваме разминирането и че трябва да съкратим от другата страна (времето за демонтаж на фортификационните укрепления) за строителството на мост в Станица Луганска. Още няколко въпроса, които повдигнах, са възвръщането на нашите пленници", добави украинският президент.

По неговите думи разговорът с Путин е бил дълъг. Украинският държавен глава добави, че руският президент му е обещал нещо, подробности за което ще бъдат разкрити по-късно, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase