Снимка: Reuters

Работна група, интервюирала 610 изменници на режима в Северна Корея за 4 години, състави доклад, документиращ десетилетия, белязани от убийства в страната за престъпления от кражба на крава до гледане на южнокорейска телевизия, пише BBC.

Публичните екзекуции се състояли в близост до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки, коментират от работната група.

Още по темата

Тълпи от над 1 000 души се събирали да наблюдават убийствата.

Според доклада членове на семействата на осъдените на смърт, дори и деца, са принуждавани да гледат как убиват техни роднини. Телата на екзекутираните, както и мястото, където се погребват, рядко се споделяли на близките им.

Най-малкият свидетел на подобна гледка е било 7-годишно дете.

Някои от публичните екзекуции са се състояли по затвори и трудови лагери, където обвинените в политически престъпления са принудени да работят като миньори и секачи.

КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Свидетели споделят, че министерски служител се обърнал към тъплата при едно от тези публични убийства и извикал: "Това може да се случи и на вас".

В доклада се посочва още, че екзекуциите са „основен метод за засилване на страха и възпирането на гражданите да се включват в нежелани от режима дейности“.

По-голямата част от убийствата стават след заповед за разстрел, твърдят изменници на Пхенян. Той най-често включвал три изстрела в различните кръгове на тялото на осъдения на смърт.

Някои от интервюираните посочват случаи, при които екзекуторите изглеждали дори пияни. „Това е, защото извършването на убийство е много трудно емоционално“, обясни един от тях.

Коментари Напиши коментар

111

минувач

преди 1 седмица

Стига се преписвали статии от Ню Йорк Таймс - една от медиите, разпространяваща FAKE NEWS!

110

Анонимен

преди 1 седмица

А в сащ децата са принудени да гледат екшъни, по тв, на живо...
Принудени са да гледат прайдове, грабежи по улиците, катастрофи, убийства, самоубийства, въоръжени нападения, доналд тръмп, мадлин олбрайт, кондолиса райс, хилари клинтън...
Те какво да кажат...

109

Lan

преди 1 седмица

:) Виж ся 45 г. пропаганда...това пропагандата я различаваме от километри...Ким ще се окаже голям трън в г.за на Тръмпи.