Неочакван кандидат се впуска в президентската надпревара в Украйна. Заедно със сегашния държавен глава Петро Порошенко и бившия премиер Юлия Тимошенко комедийният актьор Владимир Зеленски също ще се яви на избори.

В популярен украински сериал комедиантът Владимир Зеленски се превъплащава в ролята на президент. А след като прекарва повече от 20 години на екрана, решава, че е време да се впусне в ново приключение.

"Това е съвсем ново лице. Никога не съм бил в политиката. Идвам от един чист бизнес – телевизионният и филмовият", заяви комедиантът.

За разлика от действителността, където често ставаме свидетели на задкулисие и политически интриги, образът на Зеленски в сериала е точно обратното. Той е безкрайно честен и вместо да прикрива – разкрива корумпираните депутати и бизнесмени. Актьорът смята да пренесе това от снимачната площадка в реалността. 

41-годишният Владимир обяви намерението си да се включи в борбата за президетския пост на Нова година. Оттогава кандидатурата му не спира да изненадва всички, пише Bulgaria ON AIR.

Той спечели преднина пред сегашния президент Петър Порошенко и опозиционния лидер Юлия Тимошенко.

"Хората разпознават себе си в мен, защото аз съм отворен – понякога се ядосвам и съм тъжен. Не крия емоциите си пред камерата, не се опитвам да изглеждам като някой друг", заяви Зеленски.

Подкрепата към него идва в момент, когато гласоподавателите предпочитат да подкрепят непознати за политиката лица, вместо на такива с дългогодишен опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase