Снимка: Pixabay

Работохолизмът уврежда психичното здраве на жените. Дамите, които работят повече от 55 часа седмично, са по-заплашени от депресия, сочат резултатите от британско изследване, предаде БТА.

Жените, които работят дълги часове, са със 7,3 процента повече симптоми на депресия в сравнение с работещите между 35 и 40 часа седмично представителки на нежния пол.

Жените, които работят през всички или повечето уикенди, са с 4,6 процента повече депресивни симптоми в сравнение с онези, които работят 5 дни в седмицата.

"Това е наблюдателно изследване и макар да не сме установили какви са причините за увеличения риск от депресия за жените, знаем, че много представителки на нежния пол извършват повече домашна работа от мъжете и в резултат работят дълги часове", заяви ръководителката на екипа Джил Уестън от Лондонския университетски колеж.

Дългите часове работа за работещите майки са по-малко, отколкото за бездетните жени, а бащите работят по-дълги часове в сравнение с жените и мъжете без деца. Около половината от жените работили през уикендите, докато това се отнасяло за две трети от мъжете. "Жените, които работят повечето уикенди, са склонни да приемат нископлатена работа, а това увеличава нивото на депресия - отбеляза Уестън. - Жените по принцип са с по-голям риск от депресия в сравнение с мъжете и това бе потвърдено от изследването."
 

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 4 месеца

Антиженски коментари ще видиш само в антимъжки статии. Като тази. А напоследък такива статии станаха твърде много. Което дразни. И което има последствия за жените като цяло. Отрицателни. Авторките явно това и целят с такива статии.

54

Анонимен

преди 4 месеца

Реалистите не вярват на жените, които знаят, че не заслужават доверие. Презират жените, които искат,но не им стиска. И уважават истинските жени, които държат на думата си. И се присмиват зад гърбовете на жените, мислещи се за манипулаторки ;)))

53

????????????????????

преди 4 месеца

Толкова много АНТИженски коментари, също и АНТИженски оценки на по-обективните коментари.
Какъв им е проблемът на някои мъже? Казвам "на някои", а не на всички.