С общ контрол службите в Австрия и Германия взимат засилени мерки срещу криминалната престъпност и нелегалните имигранти. От вчера австрийската и германската федерални полиции и баварската провинциална полиция охраняват общата граница в тройни екипи. Особено внимание е отделено на железопътния транспорт, съобщава БТА.
 
Тиролският проход Бренер в Алпите, който осигурява пряк път на транспортните потоци между Германия и Италия през Австрия, ще бъде контролиран от полицаи на двете държави. След три месеца ще бъде преценена ефикасността на нововъведената мярка.

Още по темата

 
Както заяви говорителят на Федералната полиция в Мюнхен Томас Боровик, в граничните райони общите действия са особено важни. Специално внимание служителите ще отделят на товарните влакове. През 2017 г. са заловени близо 1000 бежанци, пътували нелегално в товарните автомобилни ремаркета, прекарвани през прохода Бренер по железен път.
 
По австрийско-германската граница се наблюдава отлив на нелегално преминаващите. Досега през настоящата година броят им е около 14 600 души, като близо 7200 от тях са екстрадирани обратно. В първите четири месеца на тази година нелегалните са били близо 3 800, от които екстрадирани са 2100 души.

Коментари Напиши коментар

8

Пет

преди 4 години

Що за подигравки? Меркел направи грешка като каза..Да дойдат ще ги приемем....но това важеше за така наречените бежанци от войната в Сирия.които вече бяха на границата на Австрия и Унгария.това важеше само за тези в началото а не за милионите от Афганистан Ирак. Турция и Африка че и Албанци се включиха в Кервана..терористи и мързели.

7

Анонимен

преди 4 години

Нещо смениха плочата фашистите... Нали досега бляха, че не искат граница, даже някакъв клоун с катyна си беше идвал на българо-турската граница да махат оградата. Ще разберат те колко е важна нашата граница, но по трудния начин.Смешници...

6

А бе

преди 4 години

До АнонименЗа новия химн на ЕС ли говориш?Щото новия немски ще е:"Дойчланд,Дойчланд,Аллах акбар! Майне либе Халифат!"