Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви на годишната си пресконференция днес, че с американския му колега Доналд Тръмп си говорят на малки имена, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин подчерта, че е важно световните лидери да могат да установяват работни отношения помежду си.

Той изрази надежда, че постепенно президентът на САЩ ще успее да получи възможности за създаване на контакти с Русия и ще започне да изпълнява предизборните си обещания и намерения, съобщи ТАСС.

Президентът Путин отказа да отговори на въпрос, зададен му от Татяна Фелгенхауер, заместник-главен редактор на радио "Ехото на Москва", която неотдавна беше намушкана в гърлото в редакцията на медията. Нападението срещу нея предизвика опасения за възможни атаки, вдъхновени от речта на омразата по държавните медии, отбелязва Асошиейтед прес.

Путин отхвърли като неоснователен нейния въпрос, отнасящ се до политически затворници и това, което тя нарече селективно прилагане на правосъдието.

Руският президент обясни маргинализирането на либералната опозиция в страната с факта, че руснаците не искат държавен преврат на опозицията, подобен на онзи, довел до свалянето на проруския президент на Украйна Виктор Янукович през 2014 г., предаде Франс прес.

"Искате ли да живеем от един Майдан до следващия? Искате ли да имаме опити за държавен преврат? Вече преминахме през всичко това", отговори Путин на въпрос на Ксения Собчак - телевизионна водеща, заявила, че ще се кандидатира за държавен глава.

"Убеден съм, че повечето руски граждани не искат това и няма да го позволят", подчерта той.

Путин добави, цитиран от ТАСС, че "политическа конкуренция трябва да има, въпросът е само за радикализма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase