Беата Шидло. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Полша Беата Шидло подаде оставка, а управляващата партия "Право и справедливост" (ПиС) издигна за поста кандидатурата на вицепремиера и министър на финансите Матеуш Моравецки, предаде ТАСС.

"Шидло внесе оставката си в политическия съвет на партията и тя бе приета. Политическият съвет издигна за поста кандидатурата на вицепремиера Матеуш Моравецки", съобщи прессекретарят на ПиС Беата Мазурек.

Политическият съвет освен това е решил, че Шидло "ще заема важна длъжност в полското правителство".

Гласуването на кандидатурата на Моравецки и кабинета му ще се състои в долната камара на парламента на 12 декември, съобщи полската държавна агенция ПАП. Други промени в правителството не се предвиждат.

Според критици смяната на премиера е опит за отклоняване на вниманието преди утрешното гласуване на закони, които биха дали на управляващата партия значително влияние върху съдебната система на Полша, отбелязва Асошиейтед прес.
 

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Русофилите пак *** на умряло защото Полша не е губерния на Русия и се въоръжава здраво и ако се появят зелени човечета ще ги опуца яко :))) За съжаление българското черноморие е вече руски протекторат. Ходих на черноморието преди 3 години в Равда и български език не чух! Само руснаци и руски знамена! Та вие докато се пените на Полша, че не се дупи на руснаците, "блатушките" ни калонизират! Събудете се!

19

Слава на Полша!

преди 4 години

Спасителите на Европа!

18

Анонимен

преди 4 години

До ПуркуВиждал съм поляци и лоши думи не мога да кажа, добри и услужливи хора с много красиви жени. Препатили от родината ви в Азия, но се развиват и са на прав път, докато Русия и България тънат в мизерия.