Снимка: архив Reuters

Най-висшият орган за религиозните въпроси в Турция,  Дианет, издаде религиозна забрана (фатва) срещу боята за коса. Той обяви, че боядисването на мъжката коса в черен цвят е забранено от исляма, пише Hurriyet, цитиран от "Фокус".

"Боядисването на косата, брадата и мустака е разрешено, стига целта да не е маменето на хората. Но боядисването на косата в черен цвят не е допустимо според правилата на исляма", пише в официално заявление на Дианета, публикувано в отговор на въпрос.

Органът също така съобщи и ислямските правила по отношение на хората, които работят на места, продаващи алкохол.

"Не е допустимо да се работи на места, където се изготвят забранени продукти. Въпреки това, ако въпросният работник е изхабил целия си останал избор и трябва да работи по необходимост, са позволени изключения", добавя се в заявлението.

По-рано тази седмица Дианетът обяви, че според исляма дигиталната парична единица Биткойн "не е допустима".

Според органа, това се дължи на факта, че дигиталните валути не са обвързани с централните власти и нямат гаранция от държавата или от финансовите институции.
 

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

И.раел бом.ардирал Иран, нито дума на тая новина. Ах да тя е маловажна. А като отвърнат ще ни заглушат от рев.

37

Анонимен

преди 5 години

"според исляма дигиталната парична единица Биткойн "не е допустима"". Бах Мохамед едно време за всичко е помислил бе! По-голяма глупост трудно може да измисли който и да е религионен фанатик. Да им е честито на съседите новата посока на развитие...

36

1000 %

преди 5 години

То добре човек да се съобразява с дианетът,ама едно социално общество, вземе ли да се управлява по религиозните закони ....... както по време на инквизицията. Те за боята за мъже ... ай както и да е,ама ако забранят и лубрикантите ..лошо.Ще има......... Вълци вият в гората.