Снимка: архив, Reuters

Емирът на Дубай помилва британец ден след като той бе осъден на три месеца затвор за това, че е докоснал друг мъж в местен бар, съобщи местна правозащитна организация, цитирана от Ройтерс.

27-годишният шотландец Джейми Харън - електротехник, който работи в Афганистан, беше осъден заради неприлично поведение на публично място, след като бе обвинен, че е пипнал по задните части намиращ се там германец, който се оплакал в полицията.

Още по темата

Харън твърдо отрече да е извършил сексуално посегателство и каза, че се е отъркал случайно, минавайки покрай мъжа и пробивайки си път през препълненото помещение на известния бар "Рок ботъм" в Дубай, който е популярен сред чужденците и туристите.

"Със специален указ на ръководителя на Дубай - Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, Джейми Харън бе освободен. Делото срещу него е прекратено, а издадената от съда присъда е анулирана", съобщи организацията "Дитейнд ин Дубай", която помага на чужденци с юридически проблеми в емирството.

Дубай, който е туристическо и търговско средище в Персийския залив, позволява пиенето в хотелите и баровете в стремежа си да насърчава посещенията на чужденци, но има строги закони срещу хомосексуализма и непристойното поведение на обществени места.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase