Снимка: архив, Reuters

Британска джихадистка е била убита заедно със сина си при въздушен удар, нанесен от американски дрон в Сирия, съобщи вестник "Сън", цитиран от Ройтерс.

Сали Джоунс, приела исляма англичанка, получи от британски медии прозвището Бялата вдовица, след като нейният съпруг Джунайд Хусаин, боец на групировката "Ислямска държава", бе ликвидиран през 2015 г., също от безпилотен самолет.

Някогашната певица в пънк група вербувала джихадисти и разпространявала пропагандни послания в интернет.

Джоунс била убита през юни близо до иракската граница, докато се опитвала да избяга от Ракка, бастиона на ИД в Сирия, цитира "Сън" представител на британското разузнаване, който получил информацията от американски колеги. Те изразили увереност, че Бялата вдовица е мъртва, макар да направили уговорката, че не могат да вземат ДНК проби от земята.

Цитираните източници смятат, че 12-годишният син на Джоунс - Джоджо, също е загинал, макар че това също не е 100 процента сигурно.

Джихадисти от ИД са били обявявани за мъртви, след което са се появявали, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Коментари Напиши коментар

16

СОРОСИЛКА

преди 1 месец

Искам да повярвам на тая глупост, ама нямам желание.

15

Анонимен

преди 1 месец

В кой британски университет е учила за джихадиска, че то там за всяко нещо имат образование. Ако не е, дали ще й дадат някаква награда за специални заслуги към короната, или сега я убиват, а след като Англия стане халифат, ще и построят паметни и ще открият поне 600 книги, които е написала в повече от Шекспир.

14

Руснака

преди 1 месец

Как се създава терорист. Убиваш невинен и за да прикриеш убийството, като го узакониш, изкарваш го терорист. Благодарят ти, ти си дооволен а хората ти се възхищават и ти викат BRAVO! Всичко било е на сън, но да оправдаем ние тука няколко милиарда долара по програма МИР
Пропаганда.