Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак" заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предаде Ройтерс. В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Още по темата

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА. "Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията.
 

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

201

1960

преди 2 месеца

До ПЕТКОВ
Изтокът сме на 50-100 год. от развития запад в това число влиза и прехвалената Русия.

200

Жиб.

преди 2 месеца

Първо гащите на дебелака ще станат на пепел и всичко,което е в тях. После ще литнат 2-3 корейски хвърчила над пхенян,американските технологии ще ги накарат да се върнат обратно с плавен завой и да потопят резиденциите на дебеляка.

199

Анонимен

преди 2 месеца

Корейците му се радват,щото никога в живота си не са виждали така угоен дебелак!