Снимка: БТА
fallback

В Русия започна така нареченият Единен ден за гласуване. След него ще бъдат запълнени две вакантни места в Държавната дума, ще бъдат избрани губернатори на 16 региона и депутати в шест регионални парламента, предаде ТАСС.

Единният ден за гласуване до голяма степен ще бъде генерална репетиция преди президентските избори: ще бъдат изпробвани нови възможности за гласуване, предвиждащи административно облекчаване на изборния процес, както и нови технологии при обработването на бюлетините, пише БТА.

Единният ден на гласуването обхваща цялата територия на Русия. Избори на различни равнища ще има в 82 от 85-те нейни региона - изключенията са Санкт Петербург, Ингушетия и Магаданска област.

Общо кандидатите, които се явяват на тях, са приблизително 36 700. Освен това ще има и 230 местни референдума. В изборите ще участват 42 партии и шест обществени обединения.

Общо в гласуването имат право да участват 46 милиона души, тоест около половината избиратели в Русия, съобщи заместник-председателят на руската ЦИК Николай Булаев. Гласуването започна първо на Курилските острови и остров Сахалин в Далечния изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Пенчо

преди 7 години

Русия и руснаците ще изберат отново Владимир Путин,защото той е единственият,който милее за руския народ. Владимир Путин направи Русия силна и независима от ЕС и Америка държава. Целият Запад се страхува и мрази Русия. Добре че е Русия,иначе отдавна България,Сърбия и Гърция да бяха смачкани и съсипани от враговете им

22

Анонимен

преди 7 години

Международните наблюдатели са заявили че няма никакви нарушения !!!!!!

21

ссдд

преди 7 години

До България мрази САЩ : И как Русия ще определя нещата бе клоун ? Русия е едно иконимическо джудже ,яде санкции от целия свят и също така е изолирана от всякъде.С ква наглост ги слагаш до втората по сила икономика - Китай и до първата САЩ ? От руснаците никога не е зависело нищо и те не са никакъв фактор извън границите си ,*** ! Има две иконимически сили на тоя свят и това са САЩ и Китай,а руското иконимическо джудже го сравнявай с Нигерия ,но не и с развитите държави !

fallback