Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел изключва напълно каквото и да било взаимодействие с дяснопопулистката партия "Алтернатива за Германия", която след предстоящите парламентарни избори може за първи път да влезе в парламента, предаде ТАСС.

"Абсолютно ясно е, че за нас "Алтернатива за Германия" не е партньор за какъвто и да било вид сътрудничество", заяви канцлерката в интервю за вестник "Велт ам зонтаг", откъси от което бяха публикувани. Трябва да се опитаме да си върнем гласа на всеки отделен избирател, отбеляза тя.

В интервюто Меркел признава, че не всички хора са съгласни с миграционната политика на партията й, в резултат на която се стигна до кризата с бежанците в страната. "Не можем просто да избягаме от проблема или да се абстрахираме от него, трябва да се борим с причините за миграцията", подчертава канцлерката.

Изборите за Бундестаг (долната камара на парламента) ще се състоят на 24 септември, а след тях ще бъде сформирано правителство и ще бъде определен новият канцлер. Според допитванията до общественото мнение блокът на Меркел се ползва с подкрепата на 38 процента от германците. "Алтернатива за Германия", която набра привърженици с позицията си за мигрантската криза, може да получи до 10 на сто от гласовете на избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase