Снимка: архив Reuters

По време на телефонен разговор с губернатора на Гуам, американският президент Доналд Тръмп му е казал, че заплахата от Северна Корея само ще увеличи броя на туристите на острова, предава The New York Times.

Според президента Тръмп, севернокорейската ядрена заплаха ще увеличи туристическия поток в Гуам "десетократно“.

Още по темата

"Трябва да Ви кажа, станахте известни по цял свят. Говорят за Гуам и вас. Ще се повдигнете поне десетократно без да харчите пари", е заявил президентът на губернатор Еди Калво.

Кризата между САЩ и Северна Корея започна преди няколко дни, когато КНДР съобщи, че "проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ.

Последва размяна на реплики от двете страни, а американският президент Доналд Тръмп заплаши Северна Корея, че на агресията им ще бъде отвърнато с "огън и ярост".

Междувременно службата за гражданска защита на Гуам започна да разпространява листовки, които да помогнат на жителите да се подготвят за ракетно нападение от Северна Корея.

Въпреки това властите не са повишили нивото за заплаха за Гуам.
 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 месеца

Тревопасните от КНДР плашат гаргите! Според изявление на МО на Русия, ПРО на САЩ прихващат ракетите след 45 сек!

33

Анонимен

преди 3 месеца

До До сла

Русия била ик. джудже.80%от икономикат е на Военна основа.Могат и си правят всичко.А ние БГ. една пружинка не можем да направим.😂

32

Скарлет

преди 3 месеца

Светът стои на прага на ядрена война, в която откаченият *** ще поеме голбална отговорност!!! Эа пръв път от карибската криэа преэ 1962 год., светът балансира на ръба на ядрена война!!! Сега начело на Америка не е Кенеди, а един луд - Доналд Тръмп!!!