Снимка: Reuters, архив

Новият македонски премиер Зоран Заев ще направи двудневно посещение в България, по време на което ще се срещне с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, като така София става втората външнополитическа дестинация за Заев след посещението му в Брюксел, пише скопският вестник "Вечер".

Според изданието, засилената активност на премиера Заев в европейската централа в Брюксел и в съседните държави цели подобряване на сътрудничеството и подкрепа за евроатлантическата интеграция на Македония.

"Вечер" пише, че българският премиер Борисов се надява, че с избора на новото правителство София и Скопие ще успеят да разширят добросъседските отношения и да приближат Македония към НАТО и ЕС.

Изданието цитира Борисов, който е заявил, че е "убедил канцлера Меркел и останалите лидери, че на новото правителство в Македония трябва да се даде шанс".

Коментари Напиши коментар

44

А Б В Г Д

преди 5 месеца

Списвачите в този посткомунистически сайт няма ли да научат най-накрая, че в България (в България, а не в "BG"!) използваме БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица?!?

Македонец е географско понятие, а не народностно.
Македонците са българи, колкото и русофилите да отричат този факт!

43

ЯнаДеверенченкко

преди 5 месеца

Още една жертва в съюз Нато,жаль

42

Сандо

преди 5 месеца

преминува се Македония на Западна България и са в ЕС!