Снимка: БТА

"От прозореца си чух много хора да крещят и пищят, хаос навън", сподели пред BBC жена, свидетел на атаката в Лондон.

"Всички крещяха: Ван удари хората, ван удари хората!", разказва тя.

"Имаше бял ван, спрян пред джамията във Финсбъри парк, който явно се беше врязал в хората, които са излизали след като молитвите са приключили", споделя сиветелката.

Още по темата

Минувачи разказват, че тълпа се е била събрала да помогне на възрастен мъж, който е припаднал на тротоара и вече някой му е оказвал първа помощ.

Очевидците споделят, че минувачи са успели да заловят шофьора, след като той е напуснал вана.

"Имаше един мъж, който кървеше от главата си, от крака си", разказва пред "Independent" мъж, представящ се за Али.

"Имаше жена на земята, която беше паднала от инвалидна количка, помогнахме на нея. Имаше много хора на улицата или на земята, кръв по улицата", сподели мъжът.

Във видео, заснето от очевидец, се виждат много хора, които лежат неподвижно на земята, а гневна тълпа е заобиколила мъж, който вероятно е шофьорът.

"Един възрастен мъж излезе от джамията, припадна, хората го пазеха, когато микробусът просто ускори и го прегази, докато той беше още на земята. Вече не е безопасно да се разхождаш из града", сподели 41-годишният Атикур Архман от "Финсбъри парк".

"Ще убия всички мюсюлмани", крещял атентаторът минути преди да бъде повален на земята от полицията, според друг свидетел.

Коментари Напиши коментар

85

до 101

преди 5 месеца

Те една по една девиците ще ти забият кола. споко.

84

Хасан

преди 5 месеца

Днеска в джамията и аз се помолих въпреки че не харесвам кръстоносците. Особено българи и гърци. Веднъж си бях харесал една българка а тя ми се присмя защото имам голяма брада. Тогава за първи път ми се прииска да извърша джихад срещу неверниците. Носа ми е крив, църен съм и всички ми казват че съм грозен. Затова намирам спасение в Корана защото там пише че като се взрива Алаха ще ми даде много девици.

83

Анонимен

преди 5 месеца

Всички чуждопоклонници (като онзи мекия с англичаните) да се махат. Едно време се кланяхте на Русия, преди това ходехте зад труците, сега смучете евроатлантически уиове. Чуждопоклонници! Род и родина!