Снимка: Ройтерс

Дарън Озбърн, на 47-години от Кардиф, е извършил нападението снощи пред джамията във "Финсбъри парк" в Лондон, предаде Гардиън.

Още по темата
Нападателят, който е крещял, че иска да избие всички мюсюлмани, е женен мъж и баща на 4 деца. Полицията намери дома му близо до голф клуба на Кардиф в североизточните части на града, допълва "Фокус".

Имам се е намесил и спасил от побой мъжа, предаде Ройтерс. Снощи той се вряза с микробуса си в група излизащи от джамия мюсюлмани в Лондон. Местните хора в квартал Финсбъри парк успели да го заловят и се нахвърлили върху него. Само храбрата намеса на имама го отървала и спасила живота му, отбелязва агенцията, цитирайки очевидци.

Разгневената тълпа успяла да измъкне от буса заподозрения извършител на деянието, който се опитал да даде заден ход и да избяга. Според полицията действията му са били преднамерена атака и случаят се третира като терористичен акт.

След като го измъкнали, разгневените хора го затиснали на земята и го били и ритали. Тогава се намесил мюсюлманският духовник Мохамед Махмуд и призовал хората да се въздържат, докато дойде полицията.

Същевременно британската полиция съобщи, че срещу заподозрения за атаката е въведена мярка за неотклонение задържане под стража по обвинения в тероризъм, предаде Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase