Снимка: Reuters

Полицията в Германия спря популярния рокфестивал "Rock am Ring" заради терористична заплаха и поиска от присъстващите да напуснат мястото, за да може да се проведе разследване, съобщава ДПА.

"Разполагаме с конкретни доказателства, според които не може да се изключи възможна терористична заплаха. Води се интензивно разследване", съобщи полицията в Кобленц.

Правителството на провинция Райнланд-Пфалц потвърди наличието на терористична заплаха и заяви, че фестивалът е спрян от съображения за сигурност.

На пистата Нюрбургринг, където протича рокфестивалът, и където се провеждат и състезания от Формула 1, бе съобщено с високоговорители: "Поради терористична заплаха фестивалът ще бъде преустановен за днес. Надяваме се, че ще може да продължи утре. Моля насочете се към изходите."

Свидетели съобщиха, че посетителите са напуснали спокойно и организирано.

Един от най-известните фестивали в Германия обикновено е посещаван от десетки хиляди фенове на рока. На тазгодишното издание се очакват около 90 000 души, а хедлайнери снощи трябваше да бъдат "Рамщайн".

Малко по-късно германската полиция арестува двама служители на фирма, обслужваща известния рокфестивал, за които се смята, че са внесли на територията на фестивала подозрителен предмет, съобщи в. "Билд".

Най-малко един от задържаните е заподозрян във връзки с ислямисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase