Снимка: архив, Reuters

Португалия временно ще възстанови контрола по границите си по време на посещението на папа Франциск в светилището Фатима на 12 и 13 май по случай отбелязването на 100-годишнината от свидетелствата за поява на Дева Мария, предаде Франс прес.

"Поради очакваното пристигане на огромен брой хора е необходимо да се гарантира сигурността с извънредни мерки", различни от правилата на Шенгенското пространство, се казва в изявление на правителството.

Над 500 000 поклонници са очаквани във Фатима, която е разположена на 130 км северно от Лисабон.

Граничният контрол ще бъде върнат в периода от 10 до 14 май от полунощ до полунощ, уточни правителството след свое заседание.

Португалските власти и преди са връщали временно граничния контрол - за срещата на върха на НАТО в Лисабон през ноември 2010 г. и по време на Европейското първенство по футбол през лятото на 2004 г.

Според католическата традиция Дева Мария се явила на три овчарчета във Фатима шест пъти през 1917 г., първият от които бил на 13 май.
 

/БТА/

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

Ега ти глупостите...

1

Анонимен

преди 5 години

защо ще пазите папата от тях,той не се страхува. и краката им мие. и ги кани на гости....но не във ватикана,а по другите държави.