Снимка: архив Reuters

"Ние износ в това направление нямаме. Нашите сделки са чисти, контролират се напълно от държавата. Има други търговски фирми, които купуват и изнасят, така че аз не мога да поема отговорност. А дали има българско оръжие при бунтовниците в Сирия, е Божа работа", заяви шефът на военния завод "Аркус" инж. Банко Банков пред "24 часа".

Шефът на лясковския завод "Аркус" заяви това във връзка със съобщенията, че руски представители в Сирия са намерили български боеприпаси в Алепо, произведени в завода.

Още по темата

Междувременно от Районната прокуратура в Горна Оряховица потвърдиха, че е възложена проверка в оръжейния завод.

Тя се наблюдава от прокурор Йордан Ангелов, а целта е да се изясни дали дейността на дружеството отговаря на лиценза, с който то разполага за производство и търговия с боеприпаси.

Разследващите ще събират доказателства и за евентуално престъпление за незаконен износ на оръжия. Ако в хода на проверката бъдат открити данни за престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство, но към момента резултати все още няма.

 

Коментари Напиши коментар

30

Схемата

преди 5 години

Ние продаваме оръжие на американски фирмиАмериканските фирми го подаряват на джихадистиРезултата: България продава/подарява оръжие на джихадисти. Айде евро-атлантици! Измислете нещо в защита на своя кумир - най-демократимната държава в света!

29

Баладжията

преди 5 години

До Още може 36България има над 500% ръст на износа на оръжие за 5 години. Не те разбирам от какво се оплакваш ВЪОБЩЕ!

28

Анонимен

преди 5 години

Предателска Цацаратура! Действа по руски анонимки