Владимир Путин. Снимка: Reuters

Поредният етап по пътя към нормализиране на ситуацията в Сирия след освобождаването на Алепо е пълно спиране на огъня в цялата страна. Това заяви руският президент Владимир Путин в разговор с журналисти след среща с японския премиер Шиндзо Абе, съобщи ТАСС.

"Следващият етап е да бъдат постигнати договорености за пълно спиране на огъня на територията на цяла Сирия", каза той.

Още по темата

Руският лидер информира, че по време на последния разговор по телефона преди два дни с президента на Турция Реджеп Ердоган двамата са се разбрали да предложат на страните в сирийския конфликт - на правителството и на въоръжената опозиция, нови "мирни преговори на нов терен, какъвто би могла да стане столицата на Казахстан, град Астана".

При съгласие на страните в конфликта двамата лидери ще потърсят съответната подкрепа от казахстанския президент Нурсултан Назарбаев, добави Путин. Ако мирният процес продължи в Астана, "това няма да е терен, който да конкурира женевския, това обаче ще допълва женевските преговори", каза той.

Палмира падна заради несъгласуваните действия на международната коалиция, сирийската армия и Русия, заяви руският държавен глава. "Много пъти съм казвал, че за да бъдем ефективни в борбата с терористите, трябва да обединим усилия", подчерта Путин.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase