Анатолий Антонов. Снимка: БТА
fallback

Русия е убила около 35 000 екстремисти в Сирия от началото на военновъздушната си кампания там преди една година, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от Асошиейтед прес.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов каза пред журналисти, че сред убитите екстремисти са 2700 граждани на Русия и други бивши съветски републики.

АП припомня твърдение на руския президент Владимир Путин, че между 5 и 7 хиляди души от Русия и други страни от ОНД се бият на страната на джихадистите от "Ислямска държава" и други терористични групировки в Сирия.

Според Антонов с помощта на руските сили в Сирия са били освободени 586 населени пункта и над 12 000 кв. км територии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

hulk

преди 7 години

Руснаците не са убили нито един член на Ислямска Държава до момента.Главно бомбардират ССА ,които реално са борците за свобода и се бият срещу Ислямска Държава и искат да свалят диктатурата на правителството на Сирия което Русия подкрепя.Руснаците не са нищо повече от един агресор в Сирия

140

Анонимен

преди 7 години

Ми чети ве, някой да та спира? *** нещастника... Ако щеши с вечерната ракия чети. Ама едва ли, щото ми се струва, че не можеш да четеш. Чукчата е писател, не читател ;);)))

139

Анонимен

преди 7 години

Савецките вицове ме разсмиват. Обичм да чета колхозни лъжи и простотии докато си пия сутрешното кафе.

fallback