Снимка: архив Reuters

Френският прокурор Франсоа Молен заяви, че нападателя с камион в Ница Мохамед Булел е имал подкрепа при подготовката на нападението от петима заподозрени, които понастоящем са задържани, предаде AFP, цитира "Фокус".

Още по темата

Молен заяви, че четирима мъже и една жена „са били въвлечени в подготовката“ на нападението, което е било планирано месеци преди това. Той добави, че един от заподозрените е снимал сцената на нападението ден по-късно, докато е вървял редом с полицаи и журналисти.

В изявление за медиите Моленс съобщи за осезаем напредък в разследването, в което участват над 400 следователи, допълва БТА.

Преди седмица Мохамед Булел подкара с пълна газ камиона си през тълпата в Ница и уби 84 души, сред които и 10 деца. Над 200 бяха ранени, десетки все още се борят ца живота си.

Разследването открило и че неотдавна Булел казал на свои близки, че си е пуснал брада по религиозни причини и че не може да разбере защо "Ислямска държава" да няма право на своя територия.

Парижката прокуратура заяви, че вече са разпознати всички 84 души, убити при нападението, за което отговорност пое групировката "Ислямска държава". Броят на ранените при атаката достигна до 308.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase