Снимка: Facebook

След решението на Великобритания да напусне Европейския съюз - на Острова се надигна вълна от ксенофобия. Жертви станаха всякакви - поляци, пакистанци, източноевропейци, индийци. Именно това кара индийския студент Саткарн Шергил - британски гражданин, учещ медицина у нас, да напише в своя Facebook профил коментар, който разтърси стотици.

Ето какво написа той, преведено на български:

ДА, АЗ СЪМ ИМИГРАНТ!

Казвам се Саткарн Сингх Шергил и по рождение съм британски граждани. Родителите ми са идват от Пенджаб, Индия. Да, те са имигранти от Индия! Те също са британски граждани, които с тежък труд и плащане на данъци дават своя принос за Англия.

Тъжно ми е да виждам липсата на уважение към мигрантите, които идват от други държави и работят здраво, с кръв и пот, за да заслужат заплатите си.

Основите на Великобритания са изградени от мигранти. Когато някой се обърне и каже: "Съжалявам, приятелю, връщай се в родината си, това не е твоята държава", ми кипва кръвта. Виждал съм родителите си да работят толкова здраво, всеки ден, връщайки се от училище, им помагах в работа. Броях дрехите, които майка ми или баща ми бяха ушили за големи фирми от текстилната индустрия като NEXT, BHS, Debenhams и други. Дни и нощи се сливаха в едно, за да могат родителите ми да изпълнят изискванията на фабриките, докато един ден производството не бе преместено (мигрира другаде!).

Аз съм първо поколение от семейството ми, което посещава университет, за да завърши бакалавърска степен по биомедицина, а сега уча за лекар в държава от ЕС (трябваше да мигрирам за това!).

Трудих се къртовски, за да мога да си осигуря достатъчно пари, за да уча, да платя данъците си във Великобритания и да мога да плащам и за собствените си нужди!

Когато завърша образованието си, ще бъда лекар във Великобритания и ще служа на британците! КАК СМЕЕТЕ да ме наричате измет? Преди да давате оценки, трябва да знаете, че всеки има миграция в историята си! Вие се движите! Всички се движим! Всички сме имали семейства, които са сменили град или държава. Не смейте да делите хората на мигранти. Аз съм мигрант, винаги ще бъда и съм горд да го кажа!

Гордея се с всички работещи хора, които са емигрирали и са се спукали от работа, за да могат да осигурят прехрана за себе си и други хора! Обединени сме силни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase