Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган строго попита гръцкия премиер Алексис Ципрас защо не си е сложил вратовръзката. Двамата се срещнаха в Истанбул, където се провежда Срещата на високо равнище на ООН по хуманитарните въпроси, съобщи bTV.

Where is kravat? („Къде ти е вратовръзката?”), попита Едроган на английско-турски още докато двамата си стискаха ръцете: "Нали ти подарих една?”.

На предишната им среща турският държавен глава наистина подари на Ципрас една вратовръзка, но пък гръцкият министър-председател е известен с нежеланието си да се облича официално дори на най-престижни форуми.

"Добре, ще си я сложа следващия път”, измъкна се Ципрас.

В продължение на 45 минути двамата обсъждаха наболели въпроси като нарушаването на гръцкото въздушно пространство от турски изтребители над Егейско море и разрешаването на кипърския проблем.

Ердоган не е единственият, който се шегува с дрескода на Ципрас.

Преди година и италианският премиер Матео Ренци също подари една връзка на Ципрас, но пък гръцкият министър-председател се е зарекъл да не слага вратовръзка, докато международните кредитори не отпишат напълно външния дълг на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase