Снимка: архив, БТА

 Броят на мигрантите, влизащи в Германия от Австрия, е спаднал над седем пъти през март до по-малко от 5000 души след въвеждането на контрол по границите на страните по балканския маршрут на мигрантите, съобщи представител на германското вътрешно министерство, цитиран от Ройтерс.

През февруари в Германия от Австрия са влезли 38 570 мигранти, което вече е рязък спад спрямо януари, когато са били 64 700. Австрия е главната страна, през която мигрантите влизат в Германия.
 
През февруари Австрия наложи ограничения в допускането на мигранти през границите си, създавайки ефект на доминото в други европейски страни, довел до блокирането на хиляди бежанци в Гърция.
Мнозина политици очакват да се отворят нови маршрути с възобновяването на прекосяванията на Средиземно море от Либия към Италия.
 
Броят на влизащите в Германия мигранти е спаднал толкова рязко, че някои от жилищата, построени от местните власти за мигранти, например в източната провинция Тюрингия, остават незаети. Поради това премиерът на Тюрингия Бодо Рамелов предложи да приеме до 2000 мигранти от северния гръцки пограничен град Идомени.

Коментари Напиши коментар

3

Алекс

преди 6 години

Ама не каза ли някой че затварянето на пътя не е решение? Въобще нямало да помогне и прочие... Явно граничния контрол помага за опазването на границите... направо съм шокиран.

2

Анонимен

преди 6 години

Леле, броят на мигрантите в Германия спада!Ами сега?Лоша работа!

1

партиен член

преди 6 години

Не допускаха Българи след падането на социализма сега правят домове за мигранти от Африка.Да са им честити.