Снимка: архив, БТА

 Броят на мигрантите, влизащи в Германия от Австрия, е спаднал над седем пъти през март до по-малко от 5000 души след въвеждането на контрол по границите на страните по балканския маршрут на мигрантите, съобщи представител на германското вътрешно министерство, цитиран от Ройтерс.

През февруари в Германия от Австрия са влезли 38 570 мигранти, което вече е рязък спад спрямо януари, когато са били 64 700. Австрия е главната страна, през която мигрантите влизат в Германия.
 
През февруари Австрия наложи ограничения в допускането на мигранти през границите си, създавайки ефект на доминото в други европейски страни, довел до блокирането на хиляди бежанци в Гърция.
Мнозина политици очакват да се отворят нови маршрути с възобновяването на прекосяванията на Средиземно море от Либия към Италия.
 
Броят на влизащите в Германия мигранти е спаднал толкова рязко, че някои от жилищата, построени от местните власти за мигранти, например в източната провинция Тюрингия, остават незаети. Поради това премиерът на Тюрингия Бодо Рамелов предложи да приеме до 2000 мигранти от северния гръцки пограничен град Идомени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase