Снимка: DailyMail

Чудо. Само така описват случая на Лаура Кроа, 31-годишна жена, която е простреляна цели 6 пъти в терористичните атаки в Париж от средата на ноември. 

Тя е улучена от терористите няколко пъти в корема и гръдния кош, един куршум е пропуснал сърцето ѝ на косъм. А само ако не беше отишла на концерт...

Още по темата

31-годишната жена е преминала през 10 животоспасяващи операции и е прекарала 2 седмици в кома. Но преди няколко дни тя отново проговаря, пише "Дейли Мейл".

129 души загубиха живота си при нападението в концертната зала "Батаклан", Стад дьо Франс и няколко заведения и ресторанти в Париж.

Лаура е една от 352-мата ранени, които сега се възстановяват от физическите и психически травми, които атаките са им нанесли.

Тя е била сред тълпата в "Батаклан" . Три куршума минават през гръдният ѝ кош и три през корема. Тя е била с фрактура на ръката и таза и е загубила два пръста на едната си ръка.

На 10 декември, близо месец след ада, тя се събужда от комата. Първият ѝ въпрос към семейството ѝ е бил какво се е случило.

"Тя има ужасни кошмари. Тя знае, че много хора са били убити. Но продължава да задава много въпроси", разказва брат ѝ Себастиен. Майка ѝ пък обяснява, че дъщеря ѝ е плакала, когато е разбрала какво се е случило.

Лаура, която е певица, си спомня как терористите са крещели "Аллах Акбар", докато са покосявали десетки души в залата.

Днес семейството ѝ се надява, че тя все пак ще успее да се възстанови и някой ден отново ще бъде на сцена и ще пее.

За близката година обаче бъдещето ѝ е свързано основно с възстановяването в болница.

Междувременно Франция и Белгия продължават да издирват заподозрени във връзка с атентатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase