Снимка: bgonair.bg
fallback

Парламентът на Великобритания решава днес дали да започне въздушна операция в Сирия срещу групировката ИД. Очаква се обсъжданията в парламента да продължат над 10 часа, а гласуването да се проведе около полунощ българско време.

Вчера правителството на Великобритания одобри участието на страната във въздушните удари.

Хиляди хора се събраха снощи пред сградата на парламента в Лондон, за да протестират срещу планираните от Великобритания удари срещу джихадистите. Те скандираха "Не бомбардирайте Сирия" и призоваха парламентът да не подкрепя предложението на консервативното правителство за включване на Лондон във въздушните удари срещу групировката Ислямска държава.

Премиерът Дейвид Камерън от своя страна призова депутатите от Консервативната партия в британския парламент да му осигурят парламентарно мнозинство в подкрепа на военните действия в Сирия.

Ключова част от аргументацията на Камерън в защита на плана за участието на Обединеното кралство във въздушните удари в Сирия е тезата за съществуването на 70 хиляди сирийски бунтовници, готови да се борят срещу Ислямска държава.

Според анализатори обаче подобна сила съществува само на теория.

Като потенциална сила, която може да извърши евентуално нападение над Рака, анализатори посочват т. нар. Демократични сили на Сирия - комбинация от кюрдските милиции и някои сирийски арабски групировки, които са се сражавали срещу джихадистите в началото на тази година. Всички те наброяват от 5 до 10 хиляди души.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg



Гледайте още видео материали от "Свят" на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

B0lero

преди 8 години

Живея в Англия и ме е яд колко прости хора има да излизат по улиците с плакати не бомбардирваите терористите , моля помогнете им да дойдат при нас !?!? При положение ,че през изминалата година има около 10 сериозни опита за терористични атаки на територията на UK. Единственото логично обяснение е - ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА СИРИЙЦИ ! Камерън назначил 1900 нови агенти на МИ6 ... браво само можем да се надяваме ,че в случаи на терористична атака някой от новите агенти ще е наблизо (lol)

7

Анонимен

преди 8 години

АНГЛОСАКСОНСКИ РЕОТАНИ

6

Анонимен

преди 8 години

ТИЯ ПРОШЛЯЦИ,ОТ 100ГОД. СЕ КАНЯТ,БАВНО РАЗВИВАЩИ

fallback