Снимка: Facebook

Синът на небезизвестният бос на мафията Джон Гамбино, предупреди, че Коза Ностра е готова да се бие с "Ислямска държава" в Ню Йорк и дори би била по-добра в опазването на града от полицията.

Джовани Гамбино каза в интервю пред NBC, че "възходът на глобалния тероризъм дава шанс на мафията да покаже добрата си страна".

Според него мафията има доста по-добри възможности да опази населението, сравнено с ФБР или Министерството на отбраната.

"Те твърде често действат прекалено късно, или не успяват да видят цялостната картина на онова, кото се случва, защото нямат достатъчно информация", заяви Гамбино младши. Той добави, че мафията знае много за това какво правят хората и взаимоотношенията им с местните хора и това им дава предимство пред властите.

Гамбино, който се опитва да изгради кариера като сценарист в Холивуд, смята че след терористичните атентати в Париж на 13 ноември, защитата на населението е по-важна от всякога.

"Светът е опасен в днешни дни, но хората, които живеят в Ню Йорк близо до квартали със сицилианци, трябва да се чувстват в безопасност", увери той. "Ние се уверяваме, че нашите приятели и семейства са в безопасност от екстремисти и терористи, особено бруталната, психопатска организация, която нарича себе си "Ислямска държава".

Гамбино младши, израстнал в Сицилия, казва че "Ислямска държава" се бои от сицилианската мафия и това е една от основните причини, поради които организацията не се е и опитвала да изгради свои клетки в Сицилия.

Италианският остров до момента не е бил дори заплашван от терористите и Гамбино смята, че мафията може да предложи да защити Ню Йорк и да помогне в борбата с ИД. Но не на последно място той вижда шанс обикновените хора да видят мафията в нова светлина.

"Мафията има лоша репутация, но много от нея е незаслужена", обяснява Гамбино, който живее в Бруклин от 27 години. "Както всичко останало в живота, има добри, лоши и грозни части - и възходът на глобалния тероризъм дава шанс на мафията да покаже добрата си страна", завършва Гамбино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase