Снимка: архив Reuters

Лицата, отговорни за нападението над руския самолет Су-24 в Сирия, трябва да бъдат открити и наказани по съдебен ред, заяви днес председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

"Ние разглеждаме тази акция като престъпление и като подпомагане на терористите, и за това престъпление има отговорни лица и те трябва да бъдат открити и наказани по съдебен ред", посочи Наришкин по време на среща със сирийския външен министър Уалид Муалем.

Изтребители F-16 на военновъздушните сили на Турция вчера свалиха руски бомбардировач Су-24, който според Анкара е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Според руското министерство на отбраната самолетът се е намирал изключително на сирийска територия и "нарушение на турското въздушно пространство не е имало".

"Това, което извършиха турските власти по отношение на руския самолет, съвсем не отразява настроенията на турския народ, с който отдавна имаме приятелски и партньорски отношения", каза още Наришкин.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase